miercuri, 22 august 2012

Lansarea proiectului

      Locuitorii comunei Vintileasca vor redescoperi farmecul lecturii şi a valorilor tradiţionale prin intermediul proiectului „eLectură-eTradiţii – punte între generaţii“, proiect derulat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi  finanţat de Banca Mondială prin programul ,,Economia Bazată pe Cunoaştere“.

    Lansarea a fost prilejuită de o prezentare interactivă a obiectivelor proiectului, a grupului ţintă, cu preocupările şi pasiunea pentru meşteşugurile vintilene, ce îi adună laolaltă pe bătrâni, tineri şi copii. Pentru a evidenţia importanţa lansării acestui proiect a fost realizată şi o expoziţie de fotografie veche şi carte intitulată ,,Tradiţia vintileană în cuvinte şi imagini” precum şi o expoziţie de produse meşteşugăreşti tradiţionale, în cadrul Muzeului Etnografic al Şcolii, înfiinţat tot printr-un proiect EBC (,,Economia Bazată pe Cunoaştere“).
   

Toader și Ioana Noapteș
Vedeta lansării a fost reprezentată de o familie în vârstă, dar cu tinereţea strălucind pe chipuri. Toader şi Ioana Noapteş, doi iubitori ai costumului şi cântului popular, s-au întrecut în cântece vechi dar cu un profund mesaj educaţional. Bătrânul Toader Noapteş s-a întrecut pe sine şi le-a prezentat copiilor o veche şi îndrăgită tradiţie, aceea a cântatului la fluier, tradiţie pe care a moştenit-o încă de mic copil, pe vremea când mergea să pască oile sau când se plimba prin desişurile pădurii. 


Imagini de la  expoziția de fotografii vechi







 Imagini de la vizitarea Muzeului Etnografic al Şcolii ”Regina Maria” Vintileasca




Împreună - farmecul tradiției...




Sfaturi și povețe dragi...






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu